Opel lanserar GSe för eldrivna prestandamodeller

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 sep 2022

Opel ska elektrifiera sina nuvarande modeller snabbt. Redan till 2024 vill tillverkaren kunna erbjuda en helt eldriven version av varje modell. Som en del i det meddelar Opel nu att de återupplivar beteckningen GSE som ska sitta på kommande eldrivna prestandaversioner.

På 1970- och 80-talet prydde beteckningen toppversioner som Opel Commodore GS/E och Opel Monza GSE.

I övergången till en eldriven framtid ska det skrivas GSe samtidigt som de tre bokstäverna får en ny betydelse: från ”Grand Sport Einspritzung” (insprutningsmotor) till ”Grand Sport Electric”.

Blir Manta GSe nu verklighet?

– I framtiden kommer varumärket GSe inte enbart representera dynamiska bilar som är roliga att köra utan även stå för Grand Sport Electric, vilket går helt i linje med våra planer för att bli ett fullt elektrifierat varumärke, säger Florian Huettl som tillträdde som vd för Opel i våras.

Hur sportiga de kommande GSe-modellerna kommer bli avslöjas inte. Opel lovar att de kommer bjuda på körglädje och vara ”Autobahn proof”, vilket får tolkas som att de kommer ha topphastigheter på över 200 km/h.

Om nylanseringen av GSe också innebär att elbilskonceptet Manta GSe ska sättas i produktion nämns inte. Konceptet visades först i en version som var inspirerad av en Opel Manta från 1970.

När det senare visades en skiss på en eldriven Manta som ska lanseras kring 2025 hade de klassiska linjerna i karossen bytts ut mot en futurustisk tolkning av en crossoversuv.

Opel Manta-e Concept

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: