Opel Mokka-e blir Mokka Electric med längre räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 dec 2022

Opels elbil Mokka-e har haft en lite ljummen försäljning här. Enligt siffror från Mobility Sweden har det i år fram till sista november registrerats 564 exemplar. Men kanske kan försäljningen ta fart ordentligt snart.

För nu meddelar Opel att Mokka-e får en uppdatering som tillverkarens chef sammanfattar med ordet “Greenovation”. I samband med det byter modellen även namn från Mokka-e till Mokka Electric.

Precis som kommande Opel Astra Electric ska också Mokka få Stellantiskoncernens nya och mer effektiva elmotor som utvecklats i samarbete med japanska Nidec. Den hamnar för övrigt även i den besläktade modellen Peugeot e-308 som kommer nästa år, samt när dagens Peugeot e-208 uppdateras.

Det tillsammans med att batteriet växer något från 50 till 54 kWh gör att räckvidden hos Opels elsuv ökar från 33,8 till 40,6 mil. Den nya motorn är inte bara mer effektiv utan bjuder även på 156 hästkrafter, jämfört med tidigare 136.

Laddeffekten är som tidigare som bäst 100 kW. Vid en snabbladdare kan Mokka Electric då ladda från 10 till 80 procent på 30 minuter. Även ombordladdaren på 11 kW med trefas finns kvar sedan tidigare.

När den uppdaterade versionen av Mokka Electric kommer till svenska kunder har inte meddelats. Om Opel då passar på att höja priset är också oklart. Priset på dagens Mokka-e börjar på 494 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!