Polestar 3 testas i hetta – tillverkning nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 sep 2023

De båda elsuvarna Polestar 3 och Volvo EX90 delar teknik med varandra. Och av den anledningen blev också båda försenade. Tillverkningen är planerad att dra i gång under första kvartalet nästa år.

Polestar meddelar nu att utvecklingen ”närmar sig sitt slut” när det genomförts tester i hett klimat. För det har Polestar 3 tagit sig till öknen i Förenade Arabemiraten. I temperaturer på upp till 50 grader har Polestars tekniker finjusterat bilens klimatanläggning.

– Utvecklings- och testprogrammet för Polestar 3 fortlöper väl och jag förväntar mig att produktionen startar under första kvartalet 2024, säger Polestar vd Thomas Ingenlath i ett uttalande.

Just klimatanläggningen var däremot nog inte anledningen till att lanseringen sköts upp. När förseningen av Polestar 3 och Volvo EX90 meddelades förra våren hette det ”mjukvarustrul”.

Senare har vi fått veta att det i alla fall i Volvos fall handlade om mjukvara som används för bilens Lidar-radar. Tillsammans med kameror och sensorer ska det bilda en ”osynlig sköld” kring bilen som läser av omgivningen och göra EX90 till den säkraste Volvon någonsin.

Tills skillnad från Volvo EX90 är Lidar inte standard hos Polestar 3. Det går att boka till för 50.000 kronor extra. Men då får du också vänta tills tredje kvartalet 2024 för leverans.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: