Polestar-chefen avslöjar priset på Polestar 3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 jul 2022

Polestars vd Thomas Ingenlath har flera gånger pekat ut Porsche som en huvudkonkurrent. Med kommande modeller vill Polestar locka kunder som idag tittar på Porsche genom att erbjuda samma prestanda och kvalitet som den tyska tillverkaren. 

Det avspeglar sig också i priset som hamnar i de övre segmentet. Under en konferens ordnad av branschtidningen Automotive News avslöjade Thomas Ingenlath att den kommande elsuven Polestar 3 kommer kosta mellan 75 000 och 110 000 Euro. 

Omräknat till svenska kronor betyder det en prislapp från ungefär 795 000 till 1 166 000 kronor enligt aktuell kurs. 

Det stämmer också överens med tidigare uttalande från Polestars vd om att priset för Polestar 3 kommer landa på över 75 000 dollar. 

Med prislappen lovas också en elsuv utöver det vanliga. 

-Det är en suv, som alla älskar, men den är också väldigt aerodynamisk och med en engagerad körupplevelse. Det är inte en bil att köra till förskolan med, säger Thomas Ingenlath till Automotive News. 

Polestar 3 ska premiärvisas den 3:e oktober. Först då får vi veta vad modellen bjuder på för motoralternativ och om det kan leva upp till vad som lovas. 

Sedan tidigare har det sagt satt Polestar 3 får en räckvidd på 60 mil och ska utrustas med Lidar-radar. Med det kommer Polestar 3 ”tids nog, att erbjuda autonom motorvägskörning”. 

Elsuven Polestar 3 ska då utmana Porsche Cayenne, en modell som idag inte erbjuds med eldrift. 

Mindre Porsche Macan kommer däremot med elmotor nästa år. Även den vill Polestar slåss om kunderna med genom Polestar 4 som också är planerad att lanseras nästa år. 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: