Polsk elbil är så där jobbigt lyxig

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

6 sep 2016

Den ”briljantslipade” karossen skvallrar om att den polska elbilen Varsovia nog inte är tänkt att konkurrera med Nissan Leaf eller Tesla Model 3. Interiörbilderna ser också rejält lyxiga ut och webbsajten finns både på arabiska, ryska och kinesiska. Och med tanke på att företaget tänker sälja högst 50 bilar vore det rejält pinsamt om det handlar om Googleöversättningar.

Företaget blandar dessutom begreppen ”lyx” och ”arbete” hej vilt i presentationen – bilen beskrivs som ett rullande kontor – så det är definitivt inte ett fordon för vanliga dödliga som på sin höjd upplever det som en lyx att trots arbetslöshetssiffrorna ha ett arbete att gå till.

varsovia2Tidningen Elbilen nöjer sig med att konstatera att interiören ser sobert snygg ut och ser en helt annan potential i bildskärmarna och borden, åtminstone den dag bilar blir självkörande på riktigt. Skärmarna (nedfällda på bilden till vänster) är lagom stora för den senaste säsongen av favoritserien eller Youtubeklipp med gamla avsnitt av ”Top Gear”. Det bästa av allt är att det talas om internetanslutning via satellit, vilket gör att man kan slösurfa överallt i världen, utom möjligen i den närmare 25 kilometer långa Lærdaltunneln i Norge.

Den tänkta räckvidden är 350 elektriska kilometer och ytterligare 500 kilometer med den fossilbränslebaserade räckviddsförlängaren.

Noll till hundra ska ta ”mindre än fem sekunder” och topphastigheten ligger en bra bit över 200 kilometer i timmen. Företaget är övertygade om att konceptet ska väcka tillräckligt mycket intresse för att bilen ska bli verklighet, men ärligt talat spelar det ingen större roll för oss vanliga dödliga som helst tittar på Youtube både på fritiden och jobbet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: