Porsche bekräftar att Mission E blir av

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

6 dec 2015

omslag-no6_2015LITENPorsche Mission E blir verklighet – och precis som tidningen Elbilen rapporterade i nummer 6/2015 kommer den innan 2020. Mer än 700 miljoner euro (motsvarande 6,5 miljarder kronor) ska investeras i fabriken i Stuttgart-Zuffenhausen, bland annat så att elmotorer kan byggas, meddelade den tyska biltillverkaren på fredagen.

MissionE_04Konceptbilen som visades upp på motormässan i Frankfurt har två elmotorer med en effekt på 440 kW. Noll till hundra tar 3,5 sekunder och batteriet ska räcka för snabb acceleration gång på gång. Det golvmonterade batteriet kan tack vare en laddlösning på 800 volt laddas till 80 procent på en kvart och uppges räcka 500 kilometer – alltså en 300 till 350 kilometer vid normal körning.

MissionE_02För att laddningen ska gå så snabbt som Porsche siktar på krävs laddare med mer än dubbelt så hög effekt som Teslas superchargers, men företaget är övertygade om att det är görbart. Och skule man inte befinna sig i närheten av en supersupercharget, eller vad systemet kommer att kallas, finns även induktionsladdning.

 

 

MissionE_03Vägegenskaperna torde också bli mycket bra med tanke på den låga tyngdpunkten kombinerat med fyrhjulsdrift och fyrhjulsstyrning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: