Porsche uppdaterar alla Taycan med funktioner från senaste årsmodellen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 jul 2022

Har du en Porsche Taycan av äldre årsmodell och sneglar lite avundsjukt på funktionerna i nyare versioner?

Då kan du sluta med det nu. Porsche meddelar att de kommer uppdatera alla 75 000 Taycan som hittills har levererats till samma nivå som årsmodell 2023. 

Hos Porsche kallad tilltaget därför för ”uPdate” efter att årsmodell 2023 internt går under namnet ”P”, eller ”Paula”. 

– Den här kampanjen kommer att låta alla kunder ta del av den fortgående vidareutvecklingen av Taycan. Vi har gjort omfattande optimeringar av modellserierna i nästan alla avseenden sedan 2019. Nya funktioner har lagts till och andra har setts över eller trimmats för att ytterligare förbättra kundernas upplevelse, säger Kevin Giek som leder arbetet med Taycan hos Porsche. 

Uppdateringen är gratis, men kräver ett verkstadsbesök hos Porsche. Hur lång tid det tar och vilken omfattning uppdateringen innebär skiljer sig åt mellan olika bilar. 

Men säkert är att det lönar sig för ägaren. 

Den ger bland annat fördelar som längre räckvidd hos de fyrhjulsdrivna versionerna. I lägena ”Normal” och ”Range” kopplad elmotorn på framaxeln ifrån nästan helt vid vanlig körning för att minska förbrukningen.

Behövs det mer kraft ska den främre elmotorn vakna till liv direkt när du trycker på gasen. 

För framförallt de äldre Porsche Taycan ger uppdateringen också förbättrad laddning tack vare optimeringar av batteriets temperatur. Spillvärme från bilens olika komponenter används för att förvärva batteriet vid kyliga temperatur som ger förkortade laddtider. 

Även infotainmentsystemet har fått sig en genomgång. Rent optiskt blir det efter uppdateringen lite mer färgglatt, men kommer också med förbättrad röststyrning, integrerad app för Spotify och trådlöst Android Auto.

Parkeringssensorerna ska också kunna söka av en större yta. 

Efter ett verkstadsbesök för att få tillgång till de nya funktionerna ska uppdateringen over the air, OTA, kunna tas emot bättre. Den som vill köpa till fler funktionärer, så kallade ”Functions on Demand”, kommer även kunna göra det efter uppdateringen.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!