Porsche visar koncept på eldriven roadster

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 jul 2023

Porsche har bekräftat att det kommer en eldriven version av 718. Då både i form av Cayman med tak och som Boxter utan. Men nu visas ett annat koncept på en öppen eldriven roadster: Vision 357 Speedster. Konceptet presenteras i samband med bilfestivalen Goodwood Festival of Speed som börjar idag i England.

De tekniska detaljerna avslöjas inte. Men vi får veta att konceptet Vision 357 Speedster lånar teknik från bilen 718 Cayman GT4 ePerformance där Porsche monterade in komponenter och drivlina från konceptet Mission R. Det innebär bland annat ett oljekylt batteri som gör att bilen kan hålla en konstant effekt på 680 hästkrafter i en halvtimme utan att de båda elmotorerna eller batteriet blir för varmt. Bilens maxeffekt är 800 kW, eller 1 088 hästkrafter.

Jämfört med både Mission R och GT4 ePerformance har konceptet Vision 357 Speedster en betydligt mer tillbakahållen och klassisk design. Det är också väntat, för som namnet antyder tar konceptet avstamp i prototypen Porsche 356 Nr. 1 Roadster – bilen från 1948 som innebar starten för Porsche.

Porsche 356 Nr. 1 Roadster

I linje med flera av dåtidens sportbilar har Vision 357 Speedster endast en plats för föraren. Där passagerarsätet annars skulle finnas hittas endast en duk. Bakom förarstolen sticker en störtbåge i kolfiber upp och bakom den en slät och rundad kaross. Strålkastarna både fram och bak är i form av perforeringar i karossen. Förarmiljön är minimalistisk med endast en genomskinlig skiva av plexiglas som instrumentkluster.

Förutom Vision 357 Speedster har Porsche även med sig konceptet Mission X till Goodwood Festival of Speed.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: