Priset klart – här är Sveriges billigaste elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 mar 2024

Flera tillverkare som Volkswagen och Renault är på väg att börja erbjuda elbilar som ska kosta från 25.000 euro, eller omkring 280.000 kronor. Med nya ë-C3 pressade Citroën priset på den europeiska marknaden ytterligare och gav den ett pris från 23.300 euro.

Nu börjar Citroën ta emot beställningar av ë-C3 här i Sverige och med det får vi bekräftat att priset här börjar på 299.990 kronor. Något som tidigare hade antytts med i Skatteverkets lista över nybilspriser som släpptes i början av året. Med det blir Citroën ë-C3 Sveriges nu billigaste elbil.

Det handlar då om instegsversionen i utförandet ”You” med 113 hästkrafter och ett LFP-batteri på 44 kWh. Det kan laddas med 100 kW och ger en räckvidd på 32 mil. Som standard ingår ombordladdare på 7,4 kW,  head up-display framföra föraren och en hållare för den egna mobilen, som då agerar infotainmentsystem genom en app som laddas ned på telefonen. Parkeringssensorer bak, farthållare och igenkänning av hastighetsskyltar ingår också i instegsversionen.

Utöver ”You” finns Citroën ë-C3 i utförandet ”Max” från 344.990 kronor. Då ingår även ombordladdare på 11 kW, 11-kW, uppvärmning av framsäten, framruta och ratt, backkamera, regnsensor, trådlös laddning av mobilen samt Apple Car Play och Android Auto.

De första exemplaren väntas börja levereras till kunder till sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: