Prototyp av Polestar 5 till Goodwood Festival of Speed

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 jun 2022

Den årliga bilfestivalen Goodwood Festival of Speed i södra England har flera gånger varit scen för premiärer från Polestar.

– Goodwood är vår favoritplats för att visa våra bilar i en entusiastmiljö, säger Polestars vd Thomas Ingenlath och i år är inget undantag.

Polestar meddelar nu att de kommer med en prototyp av den kommande sedanen Polestar 5 till festivalen som går av stapeln under midsommarhelgen 23-26 juni.

Under festivalen tävlar bilar i att ta sig runt den 1,86 kilometer långa stigande tävlingsbanan, ”The Hillclimb”. Något som även Polestar 5 ska delta i.

Polestar 5

– I år ser vi fram emot att visa Polestar 5 när den kör uppför backen! Vårt brittiska forsknings- och utvecklingsteam gör ett fantastiskt jobb med att utveckla bilen och vi är stolta över att kunna visa upp deras hårda arbete i detta tidiga skede, säger Thomas Ingenlath.

Vilken prestanda prototypen bjuder på avslöjas inte. Det vet vi däremot för specialversionen BST av Polestar 2, som också den kommer till Goodwood.

Förra året visade Polestar upp en ombyggd version av Polestar 2 som nu alltså har blivit verklighet i form av Polestar 2 BST Edition.

Polestar 2 BST Edition

Modellen byggs i endast 270 exemplar och har 476 hästkrafter, jämfört med 408 hos Polestar 2 Dual Motor. Fjädringen har styvats till med 20 procent och bilen är sänkt med 25 millimeter.

Besökarna kommer också kunna också kolla in Polestars koncept på en eldriven Roadster, som även fanns på plats vid elbilmsmässan eCarExpo i Stockholm i april.

Konceptet Precept

Polestar 5 har utvecklats ur konceptet Precept, som också den kommer finnas på plats vid Goodwood. Polestar 5 får en egenutvecklad plattform i aluminium som ska göra bilen både lättare och bidra med bättre körenegenskaper.

Lansering är planerad till 2024, men redan nu går det att få inblickar i utvecklingsarbetet genom serien ”Precept: From Concept to Car” på You Tube.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: