Rekordvinst för Volkswagen – chefen surfar in på semester med eldriven hydrofoil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 jul 2021

Volkswagenchefen Herbert Diess gör sitt bästa för att presentera Volkswagen i en mer modern image. Till sin hjälp på vägen mot bilden av ett coolare Volkswagen har den 62-årige chefen ett litet team på tre personer som inte sällan skapar en del uppmärksamhet med material på sociala medier.

Senaste tilltaget är av det mer spektakulära slaget och bjuder på en drönarvideo där han surfar på en så kallad hydrofoil nedanför Volkswagens klassiker fabriksbyggnader i hemstaden Wolfsburg.

Brädan är utvecklad av Audi och med ”e-tron” tryckt på sidan visar den att brädan har eldrift. Därför behövs varken segel eller båt för att åka med brädan som stiger ur vattnet och åker på en stabiliserande fena vid högre farter.

Enligt Volkswagen ska Audis hydrofoil börja säljas snart och i videon säger Herbert Diess att han kan tänka sig en under sin semester som börjar nu.

Det officiella budskapet i videon är att tacka för vad Herbert Diess beskriver som ett ”sensationelt första halvår”. Som chef för Volkswagenkoncernen har han även mycket att vara glad över. Volkswagen har precis meddelat en rekordvinst på 11,4 miljarder Euro, omkring 116 miljarder kronor, under årets första sex månader.

Hur stor andel av vinsten som utgörs av försäljning av elbilar framgår inte av siffrorna. Nyligen meddelades att Volkswagenkoncernen levererade över 170 000 elbilar under årets första sex månader.

Videon kan ses här nedan:

http://https://twitter.com/Herbert_Diess/status/1420700739677179906

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: