Renualt lovar rekordlåg förbrukning med ny Twingo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 nov 2023

Ryktet om att Renault skulle visa ett koncept på en ny, ”prisvärd” eldriven stadsbil visade sig stämma. Detsamma gäller även våra spekulationer om att det handlar om en ny Twingo. Med tydlig inspiration av orginalet från 1993 visades Renault upp konceptet Twingo Legend upp med planerad lansering 2026.

Förutom den karakteristiska karossen med en kort sluttande front hittas känns även de stående runda strålkastarna i fronten igen från föregångaren. Om än nu i en mer modern tolkning. Även orginalets luftinsläpp på motorhuvet har fått leva kvar hos det nya konceptet. Här med vad som ser ut att vara ett sätt att visa batteriets laddstatus. En nyhet är däremot att nya Twingo kommer med dörrar bak.

Den ”prisvärda” prislappen har också fått en siffra, nämligen 20.000 euro vilket med dagens kurs betyder omkring 230.000 kronor. Med det lägger nya Twingo sig prismässigt under både den egna modellen Renault 5, som ska få ett pris från 25.000 euro, och konkurrenten ë-C3 från Citroën som fått en ännu lägre prislapp från 23.500 euro. Något svenskt pris har ännu inte presenterats för någon av bilarna.

Nya Twingo är därmed Renaults svar på den kommande konkurrensen med vad som väntas bli billiga små elbilar både från europeiska tillverkare som Volkswagen, Citroën och andra märken Stellantiskoncernen samt nya kinesiska märken
Intressant är Renaults uppgifter om förbrukningen för nya Renault Twingo som ska vara låga 1 kWh per mil. Några detaljer kring drivlina och batteri meddelades inte. Eventuellt kommer Twingo ha ett billigare LFP-batteri för att sänka kostnaderna

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: