Renault Trafic kommer med eldrift och 24 mils räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 sep 2022

I veckan pågår mässan IAA Transportation i tyska Hannover där det är fokus på transportbilar och nyttofordon. Efter de eldrivna versionerna av transportbilarna Kangoo och Master passar Renault nu på att där visa upp ny eldriven version av sin transportbil Trafic.

I linje med tillverkarens övriga eldrivna modeller får den namnet Trafic E-Tech Electric.

Basversionen mäter 5,08 meter på längden och 1,97 meter på höjden. För den som behöver mer plats finns också en förlängd och förhöjd version som mäter 5,48 meter på längden och 2,5 meter på höjden.   

Med det ska det lastutrymmet sträcka sig från 5,8 till 8,9 kubikmeter, beroende på utförande. Det är lika mycket som Trafic med förbränningsmotor lastar och Renault skriver att eldrivna Trafic kommer ”med samma nivå av funktioner, mångfald och anpassning för att passa kundernas behov”.

Den får lasta upp till 1,1 ton och om inte det räcker går det även att hänga på ett släp på upp till 750 kilo.

Elmotorn är samma som hos Kangoo E-Tech Electric på 122 hästkrafter och batteripaketet är hämtat från den större Renault Master på 52 kWh. Med det får Trafic E-Tech Electric en räckvidd på 24 mil enligt WLTP.

Bilen har en 22 kW ombordladdare och som tillval ska det gå att kunna snabbladda med 50 kW. Då ska Trafic E-Tech Electric kunna ladda från 15 till 80 procent på 50 minuter.

Lansering är planerad till slutet av året och några prisuppgifter har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: