Renault uppges ha planer på eldriven Scénic

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 feb 2022

Trots att elsuvar dominerar marknaden är utbudet av verkligt femsitsiga bilar för de som behöver mycket plats ännu tunt. Volkswagen ID.Buzz kan bli ett alternativ för stora familjer, men den som kan klämma ihop sig lite bör även hålla ögonen på Renault.

Enligt brittiska Auto Express planerar den franska tillverkaren att lansera en eldriven version av femsitsiga Scénic, som då så klart får tillägget E-Tech i namnet.

Detaljerna är ännu få, men tidningen hänvisar till uppgifter från Renaults chef Luca de Meo. Enligt dem ska modellen visas i maj, samma månad som Renault har lovat att visa oss deras koncept på en bil med förbränningsmotor som drivs med vätgas.

Aktuell version av Renault Grand Scénic

En fullgod utmanare till ID.Buzz skulle en eldriven Scénic nog ändå inte bli när det kommer till innerutrymmen. Renaults ska inte plocka upp sin tidigare tradition av så kallade ”Multi Purpose Vehicles” (MPV), säger Luca de Meo till tidningen.

– Nej, vi kommer inte att göra ännu en MPV. Vi kommer att göra en mer progressiv modell än så, ska Luca de Meo ha sagt.

Enligt Renaultchefen ska en eldriven Scénic också bjuda på längre räckvidd än aktuella Mégane E-Tech. Den går att få med antingen ett batteripaket på 40 kWh för 3o mils räckvidd eller ett större på 60 kWh som ger 47 mils räckvidd, enligt WLTP.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!