Renault visar Kangoo E-Tech som familjebil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 okt 2022

Transportbilen Renault Kangoo E-Tech uppdaterades med ett större batteri på 45 kWh för 30 mils räckvidd tidigare i år.

Nu kommer Kangoo E-Tech även i personbilsversion med plats för upp till fem personer. Nästa år ska det även komma en förlängd version med en tredje sätesrad för att kunna transportera upp till sju personer.

Batteriet är samma på 45 kWh, men räckvidden när du lastar personer istället för prylar är något kortare och anges till 28,5 mil enligt WLTP.

Under elbilens provkörning av transportbilen Kangoo E-Tech visade den sig vara väldigt trevlig att köra.  Elmotorn här är samma och bjuder på 122 hästkrafter och ett vridmoment på 245 Nm. Det finns även ett Eco-läge för att maximera räckvidden. Då stryps effekten till 76 hästkrafter och toppfarten till 110 km/h. I normala fall går det att komma upp i 135 km/h.

Värmepump är standard och laddning sker hemma med 22 kW trefas eller med upp till 80 kW vid en snabbladdare. Hur lång tid det då tar att ladda till 80 procent nämns inte. Men vid en snabbladdare ska det gå att trycka in 17 mils räckvidd på en halvtimme.

Lastmöjligheterna är naturligtvis  mindre än i transportbilsversionen. Bagaget rymmer 800 liter och fäller du sätena går det in 2 500 liter. Behöver du transportera ännu mer går det också att dra släp på upp till 1,5 ton.

Bilen visas upp under bilsalongen i Paris nästa vecka och kommer till Sverige nästa vår. Vad den kostar får vi däremot inte veta i dagsläget. Transportbilsversionen kostar i dagsläget från 371 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: