Rivian förbereder sig för lansering i Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 apr 2024

Uppstickaren Rivian hann före både Tesla och Ford med att få ut en eldriven pickup på marknaden. Offiiellt hittills endast i USA, där Rivian R1T säljs sedan 2021 och sedan 2022 även som suven R1S. Men som enda tidning har vi däremot redan nu provkört Rivian R1T på svensk väg och en video från våra intryck kring det kan ni se här.

Vi har redan provkört Rivian R1T – i Sverige!

Tidigare i år visades den något mindre elsuven R2 och med den vill Rivian också ta klivet in på den europeiska marknaden. Att även Sverige är på gång bekräftas nu genom att företagets hemsida har fått en svensk version. Den som vill lägga vantarna på en R2 måste däremot vänta ett tag till. Det går ännu inte att lägga någon förbokning av R2 och enligt hemsidan är lanseringen här planerad att ske först 2027. På den amerikanska marknaden väntas försäljningen komma igång året innan med ett pris från 45.000 dollar, omkring 480.000 kronor.

Rivian R2 är på väg till Sverige.

Rivian R2 erbjuds med en elmotor bak eller fyrhjulsdrift från två eller totalt tre elmotorer. Effekten för de olika motoriseringsaltenativen har inte avslöjats. Men enligt den svenska sidan anges räckvidden till ”550+ km” och 0-100 km/h ska gå på 3,2 sekunder – då förmodligen med versionen som har tre elmotorer.

Även den mindre Rivian R3 väntas komma hit – men oklart när.

I samband med premiären av R2 överraskade Rivian med att även visa upp den mindre modellen R3 samt en cross country-version av den som döpts till R3X. Att även de är planerade för Europa är något vi kan räkna med och R3 finns också den med på Rivians svenska sida. Här nämns däremot inget datum när vi kan se den hos oss och inte heller för den amerikanska marknaden har det kommunicerats lanseringsdatum eller pris.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: