Rusning efter nya Renault 5 – men Sverige får vänta

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 mar 2024

För en vecka sedan var det premiär för Renaults senaste elbil. Den här gången i form av en nytolkning av tillverkarens tidigare storsäljare Renault 5. Det tillsammans med det utlovade priset från 25.000 euro, eller 280.000 kronor, ser ut att ha gått hem. För enligt märkeschefen Fabrice Cambolive har 50.000 kunder redan skrivit upp sig på en väntelista för Renault 5.

De kommer förmodligen inte få möjlighet att köpa en elbil för 25.000 euro. Renault 5 kommer erbjudas med två batteristorlekar på 40 kWh för 30 mils räckvidd och 52 kWh för 40 mils räckvidd. Lanseringsversionen blir med det större batteriet och vad priset med det blir har ännu inte meddelats. Utöver det erbjuds Renault 5 även med tre motoriseringar: 70, 90 eller 110 kW.

Intresset får ändå ses som en bra start för Renaults nya elbil som också lanseras som en volymmodell. Renault 5 ersätter också dagens långkörare Zoe som upphör att tillverkas nu i mars.

I maj börjar Renault ta emot beställningar på Renault 5 och de första exemplaren väntas kunna levereras till hösten. I alla fall i hemlandet Frankrike och andra marknader på kontinenten, här i Sverige ser det ut som att vi får vänta fram tills början av nästa år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: