Så många Ocean har Fisker lyckats bygga

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jan 2024

Fiskers grundare och vd Henrik Fisker har stora planer på att skala upp tillverkningen av elbilar. Redan 2027 har han sagt att Fisker ska bygga en miljon bilar om året. Lite mer försiktiga var produktionsmålen när tillverkningen av märkets förta bil Ocean drogs i gång förra året.

Ursprungligen var tanken att bygga 42.000 exemplar av Ocean under 2023. Det minskades sedan till 23.000 exemplar. Nu vet vi hur många det faktiskt blev och siffran slutade på 10.142 byggda Ocean. Av dem har 4.700 exemplar skickats till kunder sedan leveranserna drog i gång under sommaren.

Fisker drivs av den danske bildesignern Henrik Fisker.

– Den här prestationen representerar en betydande försäljning, och när vi accelererar vår leveranstakt under 2024 ser jag fram emot en snabbare tillväxt. Vi har en solid verksamhet med relativt låga omkostnader och ett prisbelönt fordon som kunderna gillar, kommenterar Henrik Fisker siffrorna i ett uttalande.

Företaget säger också att de vill öka sin fysiska närvaro på de tolv marknader där Fisker Ocean säljs idag. Det innebär förutom fler showrooms även ökad möjlighet att erbjuda provkörningar. Orsaken är att ”företaget har sett högre försäljningsnivåer efter att kunderna har upplevt Ocean på nära håll”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!