Så mycket kostar Skodas elsuv Enyaq i Sverige

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

2 sep 2020

Igår premiärvisades Skoda sin nya elsuv Enyaq iV. I Sverige kommer Enyaq erbjudas med två olika batteristorlekar; 62 kWh och 82 kWh, vilket ska ge en räckvidd på 390 respektive 510 km (WLTP). Modellerna går under namnet Enyaq iV60 och Enyaq iV80. Till att börja med finns enbart bilar med bakhjulsdrift, men under nästa år kommer även fyrhjulsdrivna versioner.

Priset börjar på 452.500 kronor för Enyaq iV60 (mindre batteriet) och 551 100 kronor Enyaq iV80.

Såhär ser Skodas grundläggande tekniska specifikationer för Enyaq iV ut:

Skoda flaggar dock för att priserna är preliminära, och bygger på en utrustningsnivå som är gemensam för EU. För att anpassa bilen till den svenska marknaden kommer ytterligare utrustning och paket att läggas in i bilens grundutförande, vilket också innebär att priserna justeras, skriver Skoda.

Enyaq har utrustats med 13-tumsskärm. Bilen är uppkopplad och laddning och värme kan styras med en app.

Försäljningsstarten planeras till början av oktober, och leveranserna ska ske under första halvåret 2021.

Enyaq som är baserad på Volkswagengruppens elbilsplattform MEB mäter 465 cm på längden och 161 cm på höjden. Den kan även utrustas med dragkrok och kan dra last på upp till 1200 kg. Ombordladdaren kan ta emot 11 kW vid AC- laddning. Beroende på utrustningsnivå ska bilen kunna ta emot upp till 125 kW vid snabblddning. I det europeiska grundutförandet som priserna ovan bygger på är det dock 50 kW snabbladdning som är standardutrustning.

Utöver de vanliga versionerna av bilen har Skoda också tagit fram en specialversion, Enyaq iV Founders Edition, som bara ska byfggas i 1895 exemplar. Versionen ska vara en hyllning till företagets 125-åriga historia. Specialversionen är utrustad med belyst frontgrill, vilket även ska finnas som tillval för Enyaq 80iV och den fyrhjulsdrivna Enyaq 80x iV.

Belysningen av fronten på Enyaq iV består av 130 LED-lampor

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!