Så mycket kostar uppdaterade Volkswagen ID.3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 apr 2023

Med ID.3 lanserade Volkswagen 2019 sin stora elbilssatsning med elbilar på den nya elbilsplattformen MEB. ID-familjen har vuxit sedan dess med både elsuvar och elbussar.

Tidigare i år fick minstingen i familjen, Volkswagen ID.3, uppdatering med vissa ändringar i karossen och förbrättringar av kvalitetskänslan på insidan. Hårdplasten har delvis ersatts med mjukare material och stoppade ytor. En stor andel återvunna material används också till inredningen som är vegansk. Bland annat är klädseln på sätena av materialet Artvelours Eco, som till 71 procent utgörs av återvunna plastmaterial.

Insidan av ID.3 har fått flera nya material.

Samtidigt får ID.3 den senaste mjukvaran med bland annat tvåvägsladdning och Plug & Charge som gör att bilen börjar ladda när du kopplar in sladden vid vissa laddstolpar.

Men på det stora hela är tekniken oförändrad. Det betyder bakhjulsdrift, 204 hästkrafter och en räckvidd på 42,6 mil med batteriet på 58 kWh och 54,6 mil med det större batteriet på 77 kWh. Laddhastigheten har däremot höjts hos versionen Pro S, som nu kan ladda med upp till 170 kW.

Den svarta plasten under vindrutan är nu borta.

Frågan var så klart om Volkswagen även skulle passa på att höja det tidigare priset från 486 900 kronor i och med uppdatering? Nu vet vi svaret och det är nej.

Nya ID.3 Pro Performance med batteriet på 58 kWh börjar från 479 900 kronor. ID.3 Pro S med det större batteriet på 77 kWh börjar från 539 900 kronor.

Bilen går att beställa nu och lansering är planerad till innan sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!