Så ser Polestars framtid ut

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

8 apr 2020

Polestar har visat upp nya bilder på konceptbilen Precept. Det är visserligen långt ifrån säkert att modellen kommer att serieproduceras, men vi kommer med stor sannolikhet känna igen formspråket när det Göteborgsbaserade företaget visar upp nästa modell.

– Jag får samma fråga hela tiden, ”Hur ser framtiden för Polestar ut?”, och naturligtvis visar vi inte våra framtida modeller ännu, säger företagets vd Thomas Ingenlath.

– Men Precept visar vart vi är på väg – vår designriktning, våra ambitioner om hållbarhet och den integrerade digitala användarupplevelsen som vi kommer att ta med till framtida bilar. Precept visar vår framtid, inte som en dröm eller något ur en sci-fi-film. Det är vår kommande verklighet.

Förutom att peka ut riktningen för designen är Precept också ett exempel på företagets fokus på hållbara material, som ett kompositmaterial baserat på lin som ska ersätta plastkomponenter. En av fördelarna är att det bara väger hälften så mycket som traditionella material.

Även sätesklädseln är mer miljövänlig än dagens material då den består av återvunna PET-flaskor. Klädseln är även 3D-stickad av en enda tråd, vilket eliminerar spillbitar och annat svinn.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: