Säkerhet och Sonic i Teslas senaste uppdatering

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 dec 2021

Helt enligt tradition bjöd Tesla på ett paket under granen i form av en större uppdatering lagom till julhelgen.

Och som vanligt hos Tesla kommer innebär det både konkreta och seriösa förbättringar samt nyheter av det mer skämtsamma slaget.

För bättre säkerhet går det att aktivera döda vinkel-kameran genom att aktivera blinkers. Med det ska det bli lättare att byta fil till exempel i en snäv kurva.

Nu ska även Teslaägare i Europa kunna använda funktionen Sentry Mode för att direkt på mobilen kunna se vad bilens kameror ser.

Passande till årstiden innehåller uppdateringen också möjligheten att förvärma bilen även om batteriet endast har lite kapacitet kvar. Är batteriet nästan tomt stängs funktionen ändå av för att skydda det. På samma tema anpassar sig även stolsvärmen fram automatiskt till optimalt läge beroende på temperaturen i kupén och hur klimatanläggningen är inställd.

Vissa funktioner som laddstatus, lufttryck i hjulen och inställningar för vindrutetorkare har letat sig upp ur undermenyer för att vara enklare att snabbt nå på den stora mittskärmen.

Den går nu också att anpassa så att du kan ha dina favoritappar direkt på hemskärmen.

Men man ska ju ha roligt i bilen också. Därför går det nu också att spela Sega Mega Drive-klassikern Sonic The Hedge eller använda social media-appen Tik Tok direkt på mittskärmen.

Om det blir för hektiskt går det i stället att göra lite hjärngympa med Sudoko.

För att busa med alla utanför bilen kan de externa högtalarna användas som megafon. Den mest uppmärksammade nyheten är ändå funktionen där bilen gör en ljusshow, något som vi tidigare såg hos Model X med en uppdatering 2015.

Nu kan alla fyra Teslas modeller bjuda på ett ljusspel och helst tillsammans i grupp.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: