Elbilen logo Meny

Skoda Enyaq iV är årets familjebil 2021

Sedan 1996 utser föreningen Motorförarnas Helnyhterhetsförbund och tidningen Motorföraren varje år Årets familjebil. Kriterierna är att bilen ska vara praktisk, säker och ekonomisk – något som juryn i år ansåg att elsuven Skoda Enyaq iV uppfyllde bäst.

Även vi på Elbilen har testat Skoda Enyaq som familjebil som ni kan läsa om här.

– Det känns roligt att ha en så kompetent och rymlig bil som passar en bred målgrupp, särskilt barnfamiljen som numera kan köra fossilfritt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna – framför allt de ekonomiska – med ENYAQ iV framöver, säger Hanna Westrin som är pressansvarig hos Skoda Sverige.

Med ”kluriga smarta lösningar”, gott om plats och hög komfort vann Skodas elsuv med två rösters marginal framför de andra kandidaterna. Första gången som en elbil fick ta emot priset var 2018 och Kia Niro. Att eldrift börjar etablera sig märktes inte minst att det i år var första gången som tre elbilar som gick till final. Förutom segraren Skoda Enyaq iV var det även Ioniq 5 och MG Marvel R.

Redan första gången som Årets familjebil utsågs 1996 gick priset till Skoda Octavia. Efter det har den tjeckiska tillverkaren fått priset ytterligare fyra gånger. Tidigare i höstas prisades Skoda Enyaq iV även som ”Årets Miljöbästa Bil” av organisationen Gröna Bilister.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-11-26