Skoda Enyaq sladdar sig in i Guiness Rekordbok

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 feb 2023

Vilka rekord det går att slå för att ta en plats i Guiness rekordbok slutar aldrig att förvåna. Och den senaste tiden har allt fler elbilar lyckats genomföra olika bravader.

En Volkswagen ID.4 GTX gjorde till exempel den högsta klättringen med en elbil. Zeekr 001 har fått en plats i boken genom världens snabbaste sladd med en elbil – 207, 996 km/h.

Skoda har nu varit i Sverige med en Enyaq iV RS, närmare bestämt på den frusna sjön Stortjärnen vid Krokom. På den lyckades motorjournalisten Richard Meaden genomföra ”Längsta kontinuerliga sladd med fordon på is”.

På den runda bana som plogats fram på den frusna sjön sladdade han med elsuven i i 15 minuter utmed en sträcka på totalt 7,351 kilometer. Med det slog han det tidigare rekordet (för det fanns naturligtvis ett från 2022) på 6,231 kilometer.

Inför försöket hade bilen försetts med 245/35-R20 däck från Michelin bak och Nokian Hakkapelitta 255/45-R20 fram. I övrigt var det en standardutrustad Enyaq iV vRS.

Eftersom sladden skedde med elsuven Enyaq kan Skoda även glädjas över att de även tilldelas rekordet för ”Längsta kontinuerliga sladd med fordon på is (med elbil)”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: