Snart dags för andra elbilen från Lynk & Co

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 sep 2024

I somras visade Lynk & Co upp Z10 under ett event i Göteborg. En bil som imponerade med supersnabb laddning som ska göra det möjligt att ladda 57 mils räckvidd på endast 15 minuter. För Lynk & Co, som precis som Volvo, Polestar och Zeekr ägs av Geely, var det det första helt eldrivna modellen efter hybridmodellen 01.

Snart är det dags att lansera märkets andra helt eldrivna modell som då får namnet Z02. Till skillnad från sedanen Z10 handlar det då om en crossoversuv och premiären uppges ske senare i oktober. Från Kina kommer redan nu bilder på bilen från ministeriet för industri och informationsteknik, MIIT.

Modellen är där registrerad under namnet Z20, som den kallas i Kina. Oavsett namn så är det en 4,46 meter lång crossoversuv som uppges få en elmotor med en effekt på 250 kW (340 hästkrafter) och ett LFP-batteri. Vilken kapacitet det har uppges inte, men det borde inte vara allt för stort då Lynk & Co Z02/Z20 väger in på relativt låga 1.899 kilo.

Tekniskt är Lynk & Co Z02/Z20 släkt med en rad modeller inom Geely, som Volvo EX30, Polestar 4 och Zeekr X, där den sistnämnda storleksmässigt är nästan identisk. När modellen kommer till Sverige och vad priset blir har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: