Elbilen logo Meny

Snart dags för eCar Expo i Göteborg med världsnyhet från Volvo

Sedan starten 2016 är mässan eCarExpo en årlig höjdpunkt för alla intresserade av elbilar, laddteknik och allt som rör omställningen till elektrifiering.

I oktober anordnades mässan för första gången även i Köpenhamn och efter en välbesökt premiär i Danmark är det dags för eCar Expo att återigen komma till Göteborg under helgen 4-5 december.

Utbudet av elbilar ökar snabbt och utställningsytan vid Svenska Mässan har därför vuxit för att i år vara större än någonsin. På plats i Volvos hemstad Göteborg kan mässan också presentera en världsnyhet i form av konceptbilen Concept Recharge. Det är första gången som Volvos koncept av nästa generations elbilar visas upp offentligt och bjuder på en inblick i tillverkarens resa mot att endast bygga elbilar från år 2030.

Volvo Concept Recharge

– Vi vill visa alla de steg vi kommer att ta inom vår elbilsutveckling för att minska vårt koloxidavtryck. År 2030 säljer vi bara elbilar och 2040 ska vi vara ett klimatneutralt och cirkulärt företag, säger Gustaf Sjöholm som är pressansvarig på Volvo Car Sverige.

Volvos konceptbil går tyvärr inte att provköra ännu, däremot omkring 40 andra modeller som kommer till mässan. Bland annat aktuella och nya modeller som Renault Mégane E-Tech, MG Marvel R och Volvo C40 samt Polestar 2 Long Range Dual Motor med senaste uppdatering som höjer effekten från 408 till 476 hästkrafter går att boka för provkörning.

Andra biltillverkare som kommer till eCar Expo i Göteborg är Tesla, Audi, Nissan, Kia, Hyundai, Honda, Ford, BMW, Mini, Jaguar samt andra aktörer kring laddning, energi och elektrifiering. Bland annat kommer det gå provköra elcyklar på en bana inne i mässhallen och spana in gamla klassiker som konverterats till eldrift.

Vi på Elbilen är ockå plats med en egen monter. Med oss dit har vi två aktuella testbilar i form av Mercedes EQS och Porsche Taycan Cross Turismo som vi gärna berättar mer om.

Ännu mer information går det att få från de två scener där det arrangeras seminarier och föreläsningar med olika teman som ägande av elbil, laddlösningar och framtida användning av batterier i vårt elnät. Nytt för årets upplaga är att eCarExpo kommer genomföras både fysiskt och digitalt. Konceptet kallas hybridmässa och genom en virtuell eventplattform från företaget iFairs går det att lyssna på föredrag, ställa frågor till experter och även besöka montrar från telefonen.

Efter fackdagen fredagen 3:e december öppnar dörrarna för alla på lördagen 4:e december klockan tio. Inträdet är 190 kronor per person eller 250 för en familj med barn under 15 år.

Detta evenemang är öppet för alla som är fullvaccinerade. Vaccinationsbevis, digitalt eller fysiskt, uppvisas i entréerna tillsammans med din biljett. Barn och ungdomar under 18 år omfattas inte av kravet.

Vi ses i Göteborg!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-11-25