Sony och Honda bildar gemensamt elbilsbolag

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 mar 2022

Elektronikjätten Sonys eventuella intåg i elbilsbranschen har varit lite oklart. Efter att ha visat det hyllade konceptet Vision-S och provkört bilen i Alperna grusade Sony förhoppningarna. Bilen var endast en studie och skulle aldrig sättas i produktion.

Vid årets CES-mässa i Las Vegas verkade Sony ändå ha tänkt om och visade ett nytt koncept på en elbil, den här gången i form av en elsuv med namnet Vision-S 02. Samtidigt meddelades att det bildas det nya elbilsbolaget Sony Mobility.

Nu bekräftar Sony och Honda att de ska bilda ett gemensamt bolag för att utveckla elbilar. Och den här gången verkar det som att de också ska komma ut på marknaden då det nya bolaget även ska ha hand om försäljningen som ska börja 2025.

Exakt hur samarbetet ska se ut är ännu inte klart. Inte heller om samarbetet innebär att de båda koncepten Vision-S och Vision-S 02 nu sätts i produktion.

Det mesta tyder på att det blir Honda som står för utvecklingen av bilar och Sony som kommer bidra med digitala system.

Vision-S_Foto_SONY
Sony Vision-S

I ett uttalande säger Sony-chefen Kenichiro Yoshida att hans företaget vill ”bidra till utvecklingen av en mobilitet som är centrerad kring säkerhet, underhållning och anpassningsförmåga” och ”fylla världen med känslor genom kraften i kreativitet och teknik”.

Det nya bolaget ska bildas senare i år och något namn för det har ännu inte presenterats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: