SsangYong blir KG Mobility – kommer med fyra elbilar till Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 mar 2023

Koreanska SsangYong började säljas i Sverige på 1990-talet, men lyckades aldrig få riktigt fäste. För några år sedan var tillverkaren också på väg att gå i konkurs, men räddades av investerare som också lanserade ett namnbyte till KG.

Det är också under det namnet som SsangYong/KG nu ska återlanseras i Sverige genom den norska importören RSA. Sedan tidigare importerar de bland annat elbilar från Maxus och BYD till Sverige.

– Vi är nu redo att lansera KG Mobility i en helt ny skepnad för den skandinaviska bilmarknaden. KG Group har extremt offensiva och expansiva planer för den kommande tiden, och vi ser fram emot att komma i gång. Vi har stora ambitioner för samarbetet, säger F rank Dunvold som är vd för RSA Group.

Genom dem ska sex modeller varav fyra eldrivna börja säljas här. Men exakt när nämns, men tidsplanen beskrivs som i en ”nära framtid”.

Bland de fyra eldrivna modellerna hittas en pickup samt tre elsuvar i olika storlek. Den ena beskrivs som en ”fullstor” suv, den andra som en ”kompakt elektrisk suv”. Den tredje, på bilen ovan, är den enda som nämns vid sitt modellnamn, Torres EVX.

Också det är en suv med off road-optik som nyligen haft premiär. Några detaljer nämns inte för någon av modellerna. Inte heller priser har presenterats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!