Stellantischefen: ”Vi kommer i kapp Tesla”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 mar 2022

Med strategin ”Dare 2030” har Stellantiskoncernen presenterat ett ambitiöst mål. Alla koncernens 14 märken – bland annat Citroën, Fiat, Peugeot, Opel och Jeep – ska bli eldrivna för att 2030 sälja fem miljoner elbilar om året.

Enligt Stellantis-chefen Carlos Tavares är koncernen med det på god väg att knappa in på Teslas försprång vad gäller elbilar.

– Jag vill inte vara arrogant, men jag är övertygad om att vi kommer att komma i kapp Tesla under de närmaste åren och att det kommer att bli en mycket sund konkurrens, sa han under en frågerunda med reportrar.

Stellantis bidrag med konkurrens mot dagens ledande elbilstillverkare Tesla menade han kommer vara något väldigt positivt för konsumenter. Några konkreta löften om billigare elbilar gavs inte, men bland annat Fiat har tidigare sagt att de ser en framtid i masstillverkning av prisvärda elbilar.

Kommande elbil från Jeep

Förutom ett koncept på Jeeps första elbil bjöd presentationen av Dare 2030 på få konkreta detaljer kring kommande modeller. Säkert är i alla fall målet att strategin ska säkra höga vinster till Stellantis under övergången till eldrift. Förra årets omsättning på 152 miljarder Euro ska fördubblas till 300 miljarder Euro år 2030.

Stellantis satsning på eldrift har flera gånger hamnat i skuggan av skeptiska uttalanden från chefen Carlos Tavares. Bland annat har han sagt att ”elektrifiering är en teknik som valts av politiken, inte av industrin” och att ingen vill tala om de höga kostnaderna för att tillverka elbilar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: