Större batteri och torkare bak – Ioniq 5 uppdateras igen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 mar 2024

För två år sedan uppdaterades Ioniq 5 med ett större batteripaket. Nu är det dags för en face lift och även den här gången växer kapaciteten i batteriet. Från att tidigare ha varit på 77,4 kWh får Ioniq 5 nu ett batteri på 84 kWh – alltså samma storlek som hos prestandaversionen Ioniq 5 N.

Vad det större batteriet betyder för räckvidden avslöjas däremot inte. Det tidigare batteripaketet gav Ioniq 5 en räckvidd på upp till 48,1 mil, så räkna med något mer än så i alla fall. Som tidigare går det att ladda bilen med upp till 240 kW. Nu kommer också Ioniq 5 i det sportigare utförandet N-Line med sportigare stolar, ratt och pedaler samt speciellt framtagna 20-tumsfälgar.

På insidan får Ioniq 5 samma ratt som hos Ioniq 6 med de fyra belysta punkterna. En ny fysisk knapp som snabbval för att aktivera värme i stolar eller ratten har letat sig in i mittkonsolen.

Även utvändigt sker en del förändringar. Bland annat hittas nu en vindrutetorkare baktill och över den har den bakre spoilern har vuxit något för bättre aerodynamik. Stötfångarna har gjorts om, vilket gör att Ioniq 5 växer 2 centimeter på längden till att nu mäta 4,66 meter.  

Ioniq 5 kommer nu också som sportigare N-Line. Ej att förväxla med prestandaversionen Ioniq 5 N.

Uppdaterade Ioniq 5, inklusive N-Line, kommer börja säljas på hemmamarknaden Sydkorea nu i mars. När vi får se den här och vad det svenska priset blir har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!