Stort hemlighetsmakeri kring uppstickaren Faraday Future

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

17 jul 2015

Vi har hört det förr – någon tänker lansera en bil som kan matcha P85D. Den här gången kommer påståendet från ett nystartat företag som liksom Tesla har lånat sitt namn från en av av elektricitetforskningens giganter.

År 2017 ska bilen – med ett batteripaket på 98kWh – vara ute, hävdar Faraday Future. Det Kalifornienbaserade företaget grundades förra året och har omkring 200 anställda, rapporterar Motortrend.com. Nyanställningar sker på löpande band. Lokalerna tillhörde tidigare Nissan som använde dem för forskning och utveckling.

Ja ja, vi har hört det förr. En Tesladödare är på gång. Men vad har ett nystartat företag för chans att lyckas om de stora tillverkararna fortfarande brottas med att hitta en lösning? Tesla har bevisligen lyckats utan att  bära på (oket) av en lång tradition av biltillverkning. Och bland de anställda finns Nick Sampson som designade Model S. Richard Kim hade samma roll på BMW där han arbetade med i3 och i8 och Silva Hiti var basade över drivlineutvecklingen när Chevy Volt togs fram. Porter Harris kan batterier och har tidigare jobbat för Elon Musks Space X.

Företaget lovar stort, men avslöjar inte särskilt mycket. På företagets webbsajt avslöjas inte särskilt mycket. Där finns bara en illustration som visar företaget bakifrån. Och de lovar stort. De skriver att bilen bara har en sak gemensamt med dagens bilar: Den har fyra hjul.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: