Svenskt pris klart – så mycket kostar Volkswagen ID.7

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 aug 2023

Igår presenterade Volkswagen det tyska priset på lanseringsversionen av nya sedanen ID.7. 56.995 Euro börjar den på där, vilket med dagens växlingskurs innebär omkring 680.000 kronor.

Nu har Volkswagen släppt de svenska priset – som hamnar under det som växlingskursen ger. Priset för lanseringsversionen Volkswagen ID.7 Pro börjar här på 664.900 kronor.

I lanseringsversionen ingår bland annat head up-display med augmented reality och navigationssystemet ”Discover Pro Max”. Som tillval finns bland annat framstolar med massagefunktion, ett ljudsystem från Harman Kardon med tolv högtalare möjligheten att sätta stämningen med en innerbelysning med 30 färger. Det går även att få sin ID.7 med adaptiv chassireglering för mer valmöjlighet mellan sportighet eller komfort.

Elmotorn på bakaxeln är Volkswagens nya variant med en effekt på 210 kW, eller 286 hästkrafter, och ett vridmoment på 545 Nm. Med det tar sig den 4,97 meter långa sedanen från 0-100 km/h på 6,5 sekunder och toppfarten är begränsad till 180 km/h. Batteriet i lanseringsversionen är samma på 77 kWh som vi känner igen från tidigare ID-modeller. Det ger här en räckvidd på 61,8 mil. Batteriet kan laddas med 170 kW och ombordladdaren är på 11 kW. Vid en snabbladdare går det att fylla batteriet från 10 till 80 procent på 25 minuter. ID.7 kommer också med Plug & Charge som gör att laddningen startar automatiskt när du kopplar in kabeln och är förberedd för dubbelriktad laddning, Vehicle to Grid.

Volkswagen ID.7 går att förbeställa nu och kleveranserna är planerade att dra igång innan årsskiftet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!