Tesla visar uppdaterad Model Y för Kina

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 okt 2023

För en månad sedan presenterade Tesla den uppdaterade versionen av Model 3. Med omarbetad kaross och inredning med bättre material innebär det ganska stora förändringar för en facelift.

Så är något liknande på gång med syskonmodellen Model Y? För den kinesiska marknaden visar Tesla nu en något uppdaterad version. Bland annat har funktionen att kunna ställa ljuset i 256 färger letat sig in även hos Model Y.

Även instrumentbrädan och fälgarna har fått en omarbetad design. I båda fallen påminner uppdateringen av vad Tesla gjorde med nya Model 3. Det ser ut som att blinkersspaken och växelväljaren blir kvar hos Model Y. Med uppdateringen av Model 3 försvann det och ersattes med knappar för blinkers för ratten.

Det finns även uppgifter om att Model Y nu är tystare på insidan. Också det något som kom med uppdateringen av Model 3 tack vare nya ljuddämpande material, 360-graders akustikglas och förbättrade fjädringsbussningar.

Men det hittas inte bara designmässiga nyheter. Den bakhjulsdrivna basversionen av Model Y gör nu 0–100 km/h på 5,9 sekunder. Det är hela en sekund snabbare än tidigare, men det framgår inte vilka ändringar som gjorts för den ökade accelerationen.

Model Y Long Range och Performance gör sprinten från 0-100 km/h på samma tid som tidigare. Däremot har räckvidden hos både basversionen och Long Range ökat något.

Om den uppdaterade versionen av Model Y även letar sig utanför Kina är oklart. Sedan en tid ryktas det också om att en större uppdatering av Model Y är på gång.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: