Teslas designchef: Roadster blir en ”fantastisk flygande maskin”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 feb 2022

Nya Tesla Roadster har skjutits på framtiden flera gånger. Kanske får vi se den nästa år och den sista tiden har det varit ganska tyst om modellen.

Men nu kommer lite information från Teslas designchef Franz von Holzhausen som varit gäst i podcasten Spike’s Car Radio. I programmet får han den direkta frågan ”Vad händer med Roadster? Ge oss en uppdatering!” och säger att arbetet med prestandaversionen Model S Plaid i slutändan kommer ge oss en bättre Roadster.

– Vi jobbar på Roadster. Jag önskar att vi skulle göra det snabbare men jag måste också säga att under tiden av utveckling har vi också lärt oss mycket. Plaid är en bra plattform för att lära sig. Alla de erfarenheterna kommer leda till en mycket bättre Roadster än om vi hade lanserat den när vi visade den, säger Franz von Holzhausen.

I höst har det gått fem år sedan nya Tesla Roadster visades upp. Chefen Elon Musk lovade då att den skulle överträffa alla bensindrivna sportbilar genom att klara 0-100 på 1,9 sekunder och dessutom ha 100 mils räckvidd.

När en prototyp av Roadster ställdes ut vid Petersen Museum i Los Angeles förra året gick det att läsa på en informationstavla att bilen skulle klara 0-100 km/h på endast 1,1 sekunder – med raketteknik.

Elon Musk skrev på Twitter att Tesla planerar erbjuda ett SpaceX-paket som tillval. På klassiskt James Bond-manér ska Roadster då ha raketmotorer som kommer fram bakom registreringsskylten för att skjuta iväg bilen.

Om det verkligen blir av bekräftades inte av Franz von Holzhausen, som däremot kommenterade saken.

– Det kommer bli en fantastisk och spännande flygande maskin med SpaceX-paketetet, skrattade han.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!