Teslas Roadster-uppgradering försenad ett år

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

11 jul 2016

Tesla har börjat leverera det nya batteripaketet för Tesla Roadster – två och ett halvt år efter att vd:n Elon Musk lovade att ett sådant skulle komma. Den långa väntetiden beror på att batteripaketet för 250 000 kronor är tillverkat för hand, meddelar elbilstilverkaren. Detta medför också att företaget inte hinner leverera mer än en handfull batteripaket i veckan. Teknikchefen JB Straubel har sagt att det rör sig om tre till fem stycken.

Batteripaketet, som klassificeras som ett 80-pack, innebär en räckvidd på drygt 540 kilometer men Tesla själva säger att de har lyckats köra mellan San Francisco och Los Angeles utan laddstopp.

Omkring 600 kilometer utan att behöva ladda längs vägen är långt, men väntan på uppgraderingen har alltså varit ännu längre sedan Musk presenterade nyheten julen 2014. Förhoppningsfulla Roadsterägare började bli otåliga mindre än ett halvår senare, i april förra året. Musk twittrade då att allt förväntades vara klart i augusti. Nu visar det sig alltså att månaden stämde, men inte året.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: