Tillverkning av EQS SUV är i gång i USA

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 aug 2022

Senare i höst ska leveranserna av Mercedes nästa elbil EQS SUV dra i gång. Inför det meddelas nu att tillverkning har börjat i Mercedes amerikanska fabrik i Alabama.

Där byggs redan flera av tillverkarens större suvar som är viktiga för försäljningen på den amerikanska marknaden. Senare ska även den något mindre elsuven EQE SUV byggas där.

Även batteripaketen är ”Made in USA” och monteras ihop i en ny atterifabrik i närheten.

– Med den nya EQS SUV:n, som kompletterar vår produktionsportfölj av helelektriska Mercedes-EQ-modeller, sätter vi ytterligare en viktig milstolpe i vår strategi att gå över till helelektriska bilar i slutet av årtiondet, säger Mercedes produktionschef Jörg Burzer men tillägger sedan:

– När marknadsförhållandena tillåter det.

Den högbyggda versionen av Mercedes lyxiga sedan EQS bjuder på plats för upp till sju personer och priset börjar på 1 477 000 kronor för både bakhjulsdrivna EQS SUV 450+ och fyrhjulsdrivna EQS SUV 450 4MATIC som båda har 360 hästkrafter.

Skillnaden ligger i räckvidd och dragvikt där den bakhjulsdrivna versionen tar sig 67 mil på en laddning och som mest får dra 750 kilo. Med fyrhjulsdrift sjunker räckvidden till 61 mil men kan å andra sidan dra släp på upp till 1,8 ton.

Den som vill ha mer kraft kan välja EQS SUV 580 4MATIC som kommer med 544 hästkrafter och har ett startpris från 1 785 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: