Uppgift: då kommer uppdaterade Tesla Model Y

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 dec 2023

Efter nya Model S och Model X kom i höstas kom till slut den länge väntade uppdateringen av Tesla Model 3. Ny design på karossen, bättre material på insidan och mer ljudisolering var några av nyheterna. Mest uppmärksamhet fick kanske ändå att blinkersspaken nu ersatts med knappar på ratten. Hur den nya versionen står sig mot vår långtestbil, en Tesla Model 3 från 2019, kan ni läsa om här.

Kvar att uppdatera är då elsuven Model Y. Redan i höstas fick kinesiska kunder en ny version med delvis omarbetad interiör, nya fälgar och något längre räckvidd. Enligt uppgifter från nyhetssajten Bloomberg är det nu på gång en uppdaterad Model Y även för andra marknader.

Den nya versionen går under namnet Model Y Juniper och produktionsstarten ska vara planerad att ske vid Teslas kinesiska fabrik vid mitten av nästa år och lanseras globalt därefter. Som konkret uppgift om att något är på gång pekas en uppdatering av Teslas fabrik i Shanghai under nyårshelgen ut.

Enligt Bloomberg kommer Juniper bjuda på en omarbetad exteriör design och innebära större förändringar än den nya Model Y som i höstas lanserades i Kina. Förmodligen kan vi räkna med en uppdatering jämförbar med den vi fick av Model 3 med nya strålkastare och bättre inredning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!