Uppgift: Fisker på väg att ansöka om konkurs

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 mar 2024

Det har kommit en del oroande nyheter kring Fisker de senaste veckorna. Inte minst från företaget själv, som i gått ut och sagt att de själva tvivlar på om verksamheten kan fortsätta. Nu tillkommer ytterligare ett mörkt moln på himlen ovanför Fisker.

Enligt amerikanska Wall Street Journal har företaget anlitat rådgivare för en omstrukturering. Något som tyder på att Fisker förbereder sig för en ansökan om konkurs. Redan när Fisker gick ut och yttrade tvivel om framtiden sågs det av analytiker som ett sätt för företaget att helgardera sig mot eventuella stämningsansökningar från investerare vid en eventuell konkurs.  I samband med presentationen av siffrorna för 2023 meddelades också att Fisker skär ned på 15 procent av sin personal.

Fisker Ocean är tillverkarens första modell.

En ljusning kan vara uppgifterna om att Nissan har planer på att investera över fyra miljarder dollar i Fiskar. För det ska den japanska tillverkaren få tillgång till teknik som Fisker vill använda för att bygga den planerade eldrivna pickupen Alaska. Uppgifterna har inte bekräftats av vare sig Fisker eller Nissan.

Fisker säljer idag elsuven Ocean som byggs av kontraktstillverkren Magna i Österrike. Förra året tillverkades drygt 10.000 exemplar av bilen. Av dem levererades färre än hälften till kund, enigt Fiskers egna siffror. Vi har nyligen kört Fisker Ocean och våra intryck av bilen kan ni läsa om här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: