Annons:

Uppgift: investerare redo gå in med mer pengar i Northvolt

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 okt 2024

Det har varit frågetecken kring om den krisande batteritillverkaren Northvolt lyckas få in det nya kapital som behövs för att rädda verksamheten. Men nu uppges storbanken Goldman Sachs, som är den näst största ägaren av Northvolt, vara villig att gå in med mer pengar i företaget. Det uppger både Sveriges Radio och nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor inblandade i förhandlingarna.

Något beslut ska inte ha tagits kring saken och storbanken uppges endast vara villig att gå in med mer pengar om även andra tidigare investerare också gör det. Tidigare har Volkswagen, som äger 20 procent av Northvolt öppnat för att fortsätta stödja företaget, men något löfte om att gå in med mer pengar har inte getts. Goldman Sachs uppges vara aktiva i arbetet med att hitta investerare.

Det var efter en strategisk översyn som Northvolt lansersde ett stort sparpaket som bland annat innebär att 1.600 personer sägs upp. Företaget säger att de vill satsa på sin kärnverksamhet att tillvrka battericeller. För det har bland anat den tidigare panerade katodtillverkningen vid fabriken Northvolt Ett i Skellefteå lagts på is för att i stället köpas in från Kina.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: