Uppgift: Mercedes vill göra G-klass till nytt varumärke

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 mar 2023

Att Mercedes klassiska terrängmodell G-klass ska komma med elmotorer nästa år har redan bekräftats. Om namnet blir EQG, som presenterades med konceptet av bilen, eller något annat är oklart.

Däremot ser det ut som att konceptets upplägg med en elmotor vid varje hjul är något som får leva kvar också hos produktionsbilen.

Tidigare i år kom också uppgifter om att Mercedes planerar att lansera en mindre version av en eldriven G-klass år 2026. Mercedes själva har inte bekräftat uppgifterna. Men enligt brittiska Autocar kan Mercedes vara på väg att lansera G-klass som ett eget varumärke.

Det skulle då få stå för lite tuffare suvar, på samma sätt som företagets egna tuningbolag AMG står för modeller med mer prestanda.

Ett tecken på det är att de första uppgifterna om en ”mini G-klass” pekade på att det handlade om en egen modell och inte en variant av den större G-klass.

Så mycket mindre är det heller inte säkert att en ”mini G-klass” skulle bli. Enligt tyska tidningen Handelsblatt är längden nästan oförändrad och skillnaden ligger i stället i en lägre takhöjd än den på två meter hos dagens G-klass.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: