Video: Så tillverkas Chevrolet Bolt

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 mar 2016

Tillverkningen av Chevrolet Bolt har börjat. Nyheten välkomnas säkert av kunder i Europa som kommer att kunna köpa den under namnet Opel Ampera-e. Den prisvärda elbilen, priset i USA blir under 30 000 dollar, ses som en direkt konkurrent till Tesla Model 3 – men den börjar inte tillverkas förrän i slutet av nästa år.

Den video från fabriken som Chevrolet har lagt upp på Youtube är inte lång och det är uppenbart att timingen är vald med omsorg: Tesla börjar ju ta upp reservationer för Model 3 om en vecka.

Bolt har ett batteripaket på 60 kWh som officiellet räcker till över 320 kilometers körning, men  tidningen Elbilens chefredaktör är övertygad om att den siffran är i underkant.

”Jag är övertygad om att bilen galant klarar över 40 mil på en laddning”, skriver Fredrik Sandberg i nummer 1 2016 som finns ute i butikerna nu.

”Vid en kortare raksträcka stampar jag ner gaspedalen och sugs fast i stolen. Det är inte Tesla-snabbt, men det är en härlig acceleration som tar en till 100 km/h på under 7 sekunder” skriver han efter att han som ende svenska journalist fick provköra bilen i Las Vegas. ”Tesla och Silicon Valley hostar i dammet.”

 

https://youtu.be/9qt4iUjpjeU

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: