Volkswagen satsar miljarder på vidareutveckling av MEB

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 nov 2022

Med nya namn på chefsposterna för både koncernen och märket Volkswagen är lite förändring knappast förvånande. Men enligt uppgifter till tyska medier är koncernchefen Oliver Blume och Volkswagenchefen Thomas Schäfer på väg att lägga om hela elbilsstrategin.

Att den nya elbilsfabriken i hemstaden Wolfsburg skjuts upp eller inte blir av alls spekuleras det redan kring. Orsaken ska vara att den nya elbilsplattformen SSP, som planerats lanseras 2026, skjuts upp till minst 2029. I stället ska nuvarande plattformen MEB användas längre och för fler modeller. Enligt tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung planerar Volkswagen att investera ”flera miljarder Euro” i att modernisera plattformen.

Tidigare chefen för Volkswagenkoncernen Herbert Diess hade i stället tänkt låta MEB-plattformen vara och fasas ut i och med lanseringen av SSP.

Tidningens källor menar också att Volkswagen känner sig hotade av konkurrensen och pekar framför allt ut Kia och Hyundai.

Häromveckan antydde Volkswagenchefen Thomas Schäfer att vi kan få se en ny, eldriven version av klassikern Golf. Nu är det i stället en annan modell som pekas ut som ett konkret exepel: Tiguan.

När en eldriven version av Tiguan kommer nämns inte, däremot att den ska få en räckvidd på 70 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: