Volkswagen visar ID.Buzz 9:e mars

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 jan 2022

Att en minibuss och transportbil skulle väcka så stor uppmärksamhet hade nog ingen räknat med. Men Volkswagen ID.Buzz har blivit en efterlängtad modell och den 9:e mars får vi till slut se bussen i produktionsfärdig version.

”Återkomsten av en legend”, twittrade Volkswagenkoncernens chef Herbert Diess med en bild på bussen och datumet 9:e mars.

Ett koncept på ID.Buzz visades upp vid bilsalongen i Detroit i början av 2017, alltså för nästan fem år sedan. När det togs emot över förväntan valde Volkswagen att förverkliga konceptet – och missade heller inte chansen att spela på hypen som uppstått kring bussen.
Konceptet var baserat på den ikoniska folkabussen Typ 2 med tydliga retroinslag. Hur mycket av det som blir kvar när bussen sätts i produktionen senare i år får vi alltså till slut veta den 9:e mars.

ID.Buzz byggs precis som övriga modeller i ID-familjen på Volkswagens elbilsplattform MEB. De tekniska detaljerna har ännu inte avslöjats, men förmodligen kommer den erbjudas med både bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift och olika batteripaket.

Säkert är i alla fall att det kommer lanseras som både i en transportversion som ID.Buzz Cargo och som personbilsversion. Även olika längutföranden ska enligt Volkswagen erbjudas på sikt och 2025 kommer den efterlängtade campingversionen.

Redan nu går det att föranmäla sitt intresse för bussen hos Volkswagen Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!