Volkswagens elkombi får 700 km räckvidd

Lotta Hedin

Lotta Hedin

17 nov 2020

För nästan exakt ett år sedan visade Volkswagen upp sin konceptbil ID. Space Vizzion på bilsalongen i Los Angeles. Nu kommer Volkswagenchefen Ralf Brandstätter med fler detaljer om bilen, som blir Volkswagens första elkombi.

Produktionen av bilen, som Ralf Brandstätter nu kallar ”Aero B”, ska ske i VW fabrik i Emden, där också VW.ID 4 tillverkas. Serieproduktionen ska starta 2023, enligt Brandstätter.

”Aero B är vår tolkning av hållbar premie” ..”tack vare vår kontinuerligt förbättrade MEB, kan den laddas supersnabbt och erbjuder lite mer av allt: mer utrymme, mer räckvidd, mer acceleration och högre toppfart.” skriver VW-chefen på Linkedin.

Räckvidden kommer enligt honom ligga på 700 kilometer, vilket är mer än vad som sas vid lanseringen av konceptet ID.Space Vizzion för ett år sedan – då angavs den till 590 kilometer (WLTP).

Tidigare har Volkswagen lovat att den produktionsklara versionen av bilen ska visas upp 2021. Företaget har också sagt att det precis som för storsäljaren Passat kommer att finnas en sedan- och en kombiversion av den eldrivna mellanklassmodellen.

Måtten som angetts för konceptet är 4 958 mm lång, 1 529 mm hög och 1 897 mm bred.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!