Volvo byter namn på modeller på vägen mot eldrift

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 feb 2024

För tre år sedan meddelade Volvo Cars målet om att endast tillverka helt eldrivna modeller från år 2030. För att göra det tydligare införs nu nya modellnamn på de första båda elbilarna, syskonmodellerna XC40 och C40.

För att bättre passa in med Sverigeaktuella EX30, den kommande sjusitsiga elsuven EX90 samt minibussen EM90 döps de nu om till EX40 och EC40. Med namnbytet hoppas Volvo kunna minska den eventuella förvirringen hos kunder kring vilken drivlina modellen har. Något som främst gällt XC40, ett namn som inte skrotas helt utan får leva kvar hos den fossildrivna versionen.

Nu under namnet EX40.

Samtidigt får de fyrhjulsdrivna Twin motor-versionerna av modellerna som nu heter EX40 och EC40 båda en uppdatering. Genom att uppdatera mjukvaran höjs effekten med 25 kW till 325 kW (442 hästkrafter) för snabbare acceleration. Uppdateringen kommer också med bättre gasrespons i pedalen och ett nytt Performance-läge.

Den som gillar mörker kan nu också beställa en Black Edition av både EX40 och EC40 i lackfärgen Onyx Black, svarta 20-tumsfälgar, blanksvarta emblem och inredning i den mörka nyansen charcoal. Priset för Black Edition har inte meddelats och på Volvos hemsida uppges för tillfället att XC40 Recharge och C40 Recharge är slutsålda.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: