Volvos kompakta elbilar kommer redan nästa år – så ser de ut

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

18 maj 2016

Små bilar med elmotor är framtiden, tror Volvo som på onsdagen visade upp två konceptbilar. De båda modellerna är de första som visas upp på den nya plattformen CMA (compact modular architecture).

Volvo Concept 40.2 profile

Volvo Concept 40.2 profile

– Vi jobbar med en modulprincip för både fordonsarkitekturen och drivlineutvecklingen och har därför kunnat ta ett stort språng förbi flera av aktörerna i premiumsegmentet. Den nya elektriska drivlinan blir startskottet för ännu ett spännande kapitel i Volvos historia, säger Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development.

Konceptbilarna, som är i 40-serien, väntas börja produceras redan nästa år och företagets vd och koncernchef Håkan Samuelsson tror att företaget med hjälp av dem kan ta sig in på den växande marknaden för kompakta bilar.

Volvo Concept 40.1 rear three-quarters

Volvo Concept 40.1 rear three-quarters

 

– De nya bilarna i 40-serien har potential att förbättra vår marknadspenetration i ett viktigt, växande segment. Det elektrifierade drivlineprogrammet, som omfattar både en ny kompakt laddhybrid med Twin Engine och en ren elbil, är centralt för CMA-arkitekturen.

Bilen med enbart elmotor ska ha en räckvidd på minst 350 kilometer, men lanseringsdatumet är ännu okänt.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: