Tesla Model S_2021_Foto_Tesla

Höjda priser och längre räckvidd hos Tesla

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 nov 2021

Efter prishöjningar på Tesla i både USA och flera andra europeiska länder är det nu dags för Sverige. 10 000 kronor mer, eller 559 990 kronor, måste den som vill beställa en bakhjulsdriven Model 3 betala nu.

För Model S och Model X höjs startpriset betydligt mer och ökar med 50 000 kronor. Startpriset för Model S ligger därmed nu på 1 124 990 kronor och på 1 249 990 kronor för Model X.

Ökningarna är därmed i linje med andra länder i Europa de senaste veckorna. I de senaste kvartalsrapporterna har Tesla ständigt slagit nya tillverkningsrekord. Men efterfrågan är fortsatt stor och i kombination med ökade råvarupriser höjs alltså nu priserna.

Förväntad leverans för både Model S och Model X anges till ”slutet av 2022”. I början av veckan skedde även andra förändringar i konfiguratorn på Teslas hemsida. Beteckningen ”Standard Range Plus” har nu försvunnit hos Model 3 som nu endast beskrivs med ”bakhjulsdrift” till skillnad från Long Range och Performance som har beskrivningen ”Dual Motor fyrhjulsdrift”.

Även räckvidden för Model 3 har stigit från 44,8 till 49,1 mil tack vare ett större LFP-batteri på 60 kWh. Tidigare var det endast modeller tillverkade i Kina som utrustades med koboltfria LFP-batterier, men i samband med årets tredje kvartalsrapport meddelade Tesla att standardversioner på alla marknader skulle få det.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: