OTA-uppdatering ger bättre ruttplanering med Kias elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 sep 2024

Kia Europe meddelar att en stor uppdatering är på gång att skickas ut till bilar av modellåret 2022 och framåt. Den kan laddas ned trådlöst over the air, OTA, och ska innehålla över 150 förbättringar eller nya funktioner. Vid sidan av att det nu går att lyssna på musik via Soundcloud, möjligheten att styra fler funktioner med röststyrning går det också att stänga av varningen för överskriden hastigheten med mute-knappen på ratten.

Den största nyheten för de som kör en av Kias elbilar är att ruttplaneraren nu ska ge bättre på laddtopp utmed vägen. Söker du efter ett laddstopp utmed vägen med röstkommando aktiveras också förvärmning av batteriet när valet bekräftats. Genom det optimeras batteriet för en så hög laddeffekte som möjligt.

– De många intelligenta förändringar som finns i den senaste uppdateringen är ett starkt bevis på att uppdateringar over the air ger betydande förbättringar som gör att fordonet blir bättre under hela ägarupplevelsen, säger Sjoerd Knipping som är som är marknadschef för Kia i Europa.

Någon exakt informtion om när uppdateringen går att ladda ned har inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: