Annons:

Snart premiär – nya bilder avslöjar detaljer hos Renault 4

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 okt 2024

Efter Renault 5 är det dags att damma av namnet Renault 4. Vid bilsalongen i Paris om två veckor är det världspremiär för Renaults senaste elbil, som då får namnet Renault 4 E-Tech electric. Hittills har vi endast fått se konceptet 4Ever Trophy, som andades mycket off road och där det ens med stor vilja var svårt att se några likheter med originalet Renault 4, som först såg dagens ljus 1961.

Att konceptet tonas ned innan serieproduktionen dras i gång är alltså att vänta. Vilket det också ser ut som att Renault har gjort när de nu släpper de första detaljbilderna av den färdiga bilen. Hur den ser ut i sin helhet får vi alltså vänta några veckor till på. Mest av bilen visar en bild av sidan där vi ser båda dörrar som har tre räfflade linjer nedtill. I fronten hittas ett upplyst logotyp och de vertikala strålkastarna bak har en upphackad, tredelad design.

Nya Renault 4 är 4,14 meter lång och därmed drygt två decimeter längre än nya Renault 5. Det lovas goda innerutrymmen och detaljbilderna som nu släpps antyder om ganska räta linjer för att maximera platsen för passagerare. En rolig detalj är att bilderna också bekräftar att Renault 4 kommer erbjudas med ett uppfällbart tygtak.

Precis som Renault 5 byggs också Renault 4 med tillverkarens nya elbilsplattform AmpR Small. Utifrån det kan vi räkna med elmotorer på mellan 70 och 110 kW och batterier med en kapacitet på 40 och 52 kWh.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: