256 procents ökning – så många ellastbilar sålde Volvo 2023

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 mar 2024

Förra året meddelade Volvo Lastvagnar att de var marknadsledande på eldrivna lastbilar i både Europa och USA. En position som nu ser ut att kunna behållas när siffrorna för försäljningen under förra året släppts.

För de visar på flera rekord. Totalt levererade Volvo 145.395 lastbilar under förra året, vilket är fler än någonsin. Av dem var 1.977 stycken helt eldrivna lastbilar – en ökning med 256 procent jämfört med året innan. Och på den europeiska marknaden för eldrivna lastbilar stärker Volvo sin position. Marknadsandelen inom segment uppgår nu till 47 procent, jämfört med 32 procent för 2022.

Sedan den första eldrivna lastbilen började tillverkas 2019 har Volvo stadigt breddat sortimentet. Tidigare i år presenterades också modellen FH Aero Electric som är den första lastbilen från Volvo som utvecklats för eldrift från grunden. Till skillnad från övriga eldrivna modeller kommer den därför endast erbjudas med batteridrift.

– Med våra senaste lanseringar stärker vi vår ledande position i branschen. Våra elektriska lastbilar är i serieproduktion och i kommersiell trafik, och reducerar utsläppen för våra kunder varje dag, säger Roger Alm som är vd för Volvo Lastvagnar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: